Színtanácsadás

Editing Your VENGRU

Válassz tudatosan színtípusodnak megfelelően VENGRU terméket!

Mi az az évszakelmélet, mik a színtípusok?

Sokan nem is gondolnánk, de az évszakelmélet az 1920-as évekből ered. Johannes Itten, a Bauhaus idejében alkotó festőművész nevéhez kapcsolódik, aki festőiskolát vezetett. Ő figyelte meg, hogy a tanítványai előszeretettel használnak olyan színeket, árnyalatokat, amelyek megegyeznek a külső tulajdonságaikkal, stílusuk jegyeivel. Egy olyan feladatot adott a növendékeknek, hogy mindenkinek az általa harmonikusnak vélt színsorozatot fesse le. Itt vált a diákok számára is láthatóvá az a különbség, hogy mindenki mennyire eltérő módon látja és festi meg az általa harmonikusnak vélt színeket és ezek a színek mennyire jellemzően tükröznek egy-egy évszakot. Ekkor jött létre az évszakelmélet megnevezés.

Négy évszak

Tavasz jegyei: világos, meleg, élénk
Nyár jegyei: világos, hideg, tört
Ösz jegyei: sötét, meleg, tört
Tél jegyei, sötét, hideg, élénk

A nyolcvanas években az egyes évszaktípusok közös színtulajdonságait is figyelembe véve minden évszakot 3 alcsoportra osztottak, hogy még pontosabban meg lehessen határozni az egyéni színpalettát. Így alakultak ki a12 alcsoportot tartalmazó évszakpaletták, melyek napjainkra világszerte általánosan elfogadottá váltak.

Szeretnéd megtudni a színeidet?

Ha szeretnéd tudatosan, színtípusodnak megfelelően kiválasztani a VENGRU táskádat, akkor a következőképpen történik a folyamat:

  1. Színek világa

    A színelemzés során bevezetlek a színek világában, majd tükör előtt ülve színkendők segítségével megnézzük, az egyes színekre hogyan reflektál, hogyan változik az arcod.

  2. Színkombinációk

    A tanácsadás végére Te is látni fogod a különbséget az egyes színek között. Színpalettát, illetve számodra ideális színkombinációkat, fogok megosztani Veled, hogy a jövőben tudatosabban előnyödre fordítva használd a színeket az öltözködésben. (KÉPEK TOMI+BOGI színtanácsadásról.)

  3. Színkártya

    A tanácsadás végén kapsz egy színkártyát és segédletet, amivel a későbbiekben a vásárlás is könnyebben megy.

Ezután már könnyen meg tudjuk tervezni a ruhatáradnak és életvitelednek megfelelő VENGRU táskádat is!

BOGI és TOMI is be lett sorolva az évszakelmélet szerint, melyekről itt láthatjátok a képeket.

Bogi típusa Lágy Nyár. Színei olyanok, mint egy eső utáni nyári délután, színei finomak áttörtek. Emellett a hideg színvilág és többségében a világosabb árnyalatok azok, melyek számára tökéletesen mutatnak.

Tomi típusa Sötét Tél. Színei mélyek és drámaiak, feltűnőek, körül lenni a titokzatosság. Amellett, hogy a sötét színekben tündököl, az élénk, hideg árnyalatok összessége emeli ki tökéletesen karakterét.

Ha szeretnéd meg tudni, milyen szolgáltatás csomag elérhető, akkor KATT IDE!