Alpaka sál – rozsda, szürke

44 900 Ft

Kedves Vásárlónk,

Hiszünk a fentartható, örök darabokban. Legtöbb termékünkből csak néhány darabot tartunk raktáron, egyedi megrendelést követően készítjük őket. Természetesen igyekszünk minél előbb kiszállítani a megrendeléseket, azonban a megnövekedett rendelésszámok miatt előfordulhat, hogy a gyártási idő 10-15 munkanapot is igénybe vehet a szállítást megelőzően.

Amennyiben sürgős a megrendelésed, kérünk, mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot.

Köszönjük!

Bogi&Tomi

Készleten

Leírás

Alpaka sál – rozsda, szürke

Alpaka sál több színben is kapható, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő opciót. Ezek a sálak a leghidegebb napokon is kifinomult társaink lehetnek 100% bébi alpaka gyapjú összetételüknek köszönhetően.

  • Ötször melegebb, mint a juhgyapjú
  • A sál 100%-ban természetes, szintetikus anyagokat nem tartalmaz
  • A gyapjú készítése során az állatokat megnyírják, így bántódásuk nem esik

Méret: 180×30 cm
Összetétel: 100% bébi alpaka gyapjú
Származási ország: Peru
Mosási útmutató: Száraz tisztítás

Válassz minőségi darabokat, amelyek évek múlva is melletted lesznek.

alpaka gyapjú pozitív tulajdonságai talán kevésbé ismertek még Magyarországon, érdemes azonban szót ejteni ezekről. Az Andokban élő alpakákat a mai Peru, Chile és Bolívia területén kezdték el tenyészteni csaknem 6000 évvel ezelőtt. Habár kevés korabeli írásos feljegyzés szól a történelmükről, a bizonyítékok arra utalnak, hogy a már a pre-inka civilizációk, illetve az inkák is nagy tiszteletben tartották őket.

  1. MELEG

Az alpaka gyapjú magában tartja a hőt, a levegőt ezzel egyidőben pedig kiszorítja magából. A hőmegtartó tulajdonságot az alpakák rostja eredményezi, amely mikroszkopikus légzsebeket tartalmaz. Ennek eredményeképpen tulajdonképpen „télen fűt, nyáron hűt”.

  1. KÖNNYED

A rostokban található mikroszkópos légzsebek miatt könnyűek az alpaka gyapjúból készült darabok, amely könnyebbé teszi a szálak feldolgozását, illetve a ruhadarabok szállítását.

  1. ELLENÁLLÓ

Annak ellenére, hogy az alpaka szálak finomak, könnyűek és simák, ne feledjük, hogy egy rendkívül ellenálló állat testét borítják. Ez a vastag gyapjúkabát teszi lehetővé, hogy az állatok megmaradhassanak a zord andoki teleken. Az évezredek óta tartó kitartás a szélsőséges éghajlatokkal szemben egy olyan gyapjút eredményezett, amely rendkívül tartós, és könnyen felér más luxus szálak szintjéhez, mint például a kasmír vagy a selyem.

  1. HIPOALLERGÉN

Az alpaka szálak nem tartalmanak lanolint vagy olajat, amely néhány embernél allergiás reakciókat válthat ki, így számukra is remek viseletet képeznek az ebből az anyagból készült darabok. Az alpaka gyapjút tartalmazó textilek vízlepergetőek, továbbá nehezen gyűrődnek.

  1. FENNTARTHATÓ

Fontos kiemelni, hogy egy teljesen természetes, lebomló anyagról van szó. A Natural Resources Defense Council közleménye szerint  az alpaka gyapjú fenntartható anyagnak minősül, hiszen az állatok patája nem károsítja a növényeket, ők maguk nem veszélyeztetett növényekből táplálkoznak, így kiváló helyettesítője a kasmír gyapjúnak.

  1. LÁGY TAPINTÁSÚ

Általában lágy, luxus, puha és kényelmes jelzőkkel illetik az alpaka gyapjút, ez pedig különösen igaz a bébi alpaka gyapjúra. Az ilyen anyagból készülő termékeket nehéz szavakkal leírni, így ezt mindenkinek érdemes megtapasztalnia.

További alpaka termékeink ITT elérhetőek.

További információk

Szín

, , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.